MSD Hayvan Sağlığı, Avrupa İlaç Ajansı (EMA)- Veteriner İlaçları Komitesi (CVMP) tarafından EXZOLT’un hayvan refahını iyileştirdiğine dair pozitif görüş aldı.

Bu sayede Exzolt, Komite (CVMP) tarafından onaylanarak, Avrupa’da kısa ürün bilgisinde “hayvan refahını iyileştiren” ifadesini yazmaya hak kazanan ilk ürün oldu.

08.02.2021 –

Avrupa İlaç Ajansı (EMA)- Veteriner İlaçları Komitesi (CVMP) MSD Hayvan Sağlığı’nın EXZOLT ürününün kısa ürün bilgisine tavukların içme suyunda kullanılmasına dair güncelleme yapılması konusunda pozitif görüş belirtti.

Bu güncelleme Avrupa’da kırmızı bit şikayeti bulunan birçok yumurtacı işletmede yapılan saha çalışmasının sonuçları ışığında yapılmıştır. Buna göre, çalışmada Exzolt tedavisinden önce ve sonra hayvan refahı üzerinde etkili olan parametreler incelendi ve Exzolt kullanımının  tavukların gece aktivitelerinin azalmasına ek olarak, gün boyunca kafa kaşınması, sallanma, tüy gagalama davranışlarının azaldığı ve kandaki kortikosteron seviyesinin düştüğü sonucuna ulaşıldı.

Bu sayede Exzolt, Komite (CVMP) tarafından onaylanarak, Avrupa’da kısa ürün bilgisinde “hayvan refahını iyileştiren” ifadesini yazan ilk ürün oldu.

MSD Hayvan Sağlığı Bilimsel Pazarlama İlişkileri Direktörü Rik Hoopman konuyla ilgili şu yorumda bulunuyor: “Kırmızı tavuk biti enfestasyonu büyük bir refah tehdidi ve Avrupa’da kanatlı operasyonlarında ekonomik kayba neden olan ilk beş etmenden biridir.” “Bit ısırıkları, acı ve ciltte iritasyona neden olur. Bu da kronik stres, kafa kaşınması, sallanma, tüy gagalama gibi davranışlar, kilo kaybı ve immunosüpresyona sebebiyet verir.”

MSD Hayvan Sağlığı Genel Müdürü Burhan Hacı, bu gelişmenin sektörde bir ilk olduğunun altını çiziyor. “ Daha Sağlıklı Hayvanlar İçin Bilim sözümüz yaptığımız her işi yönlendiren bir taahhüttür. Hayvanların sağlığını ve refahını güvence altına almak şirketin DNA’sında yer alır ve bu misyon, işimizin her aşamasında rehberdir,” açıklamasında bulundu. Kanatlı ve Balık İş Birimi Direktörü Mustafa Söylemez ise, MSD Hayvan Sağlığı’nda hayvanların sağlığını ve refahını korumak ve alternatif, yenilikçi çözüm yolları keşfetmek her zaman öncelik olarak kabul edildiğini belirtiyor. “Exzolt ürünümüzün kazandığı bu başarı da bu yolda sadece bir ilktir. Paydaşlarımızla ortak amacımızı özetleyen “Sağlıklı Tavuk, Sağlıklı Yumurta” hedefimiz de, yetiştiricilerimizin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarda MSD Hayvan Sağlığı’na yol göstermeye devam edecek.”

**

Kırmızı tavuk biti konusunda daha fazla bilgi için www.kirmizibit.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

MSD Hayvan Sağlığı Hakkında

Dünyada önde gelen biyofarmasötik şirketi olan MSD bir asırdan uzun bir süredir, pek çok zorlu hastalıklara karşı ilaç ve aşı geliştirerek yaşam için keşfediyor. MSD Hayvan Sağlığı ise, Kenilworth, N.J., ABD merkezli Merck & Co., Inc. Şirketinin global hayvan sağlığı birimidir. MSD Hayvan Sağlığı, “Daha Sağlıklı Hayvanlar İçin Bilim®” vizyonu doğrultusunda hayvanları iyileştirmek ve daha sağlıklı olmalarını sağlamak üzere çalışmakta; veteriner hekimler, çiftçiler, evcil havyan sahipleri ve hükümetlere, veterinerlik ürünleri, aşılar ve sağlık yönetim çözümlerinin yanı sıra, dijital kimlik ve izleme ürünleri gibi hizmetlerden oluşan geniş bir portföyde hizmet sunmaktadır. Hayvanların sağlığını, refahını ve performansını korumayı ve geliştirmeyi amaçlayan MSD Hayvan Sağlığı, dinamik ve kapsamlı Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra modern ve küresel tedarik zincirine de büyük yatırımlar yapmaktadır. 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren şirketin ürünleri yaklaşık 150 pazarda satılmaktadır.

30 yıldan uzun bir süre boyunca, Türkiye’deki operasyonlarına devam eden MSD Hayvan Sağlığı, 2017 yılında Vilsan Veteriner İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi satın alarak hayvan sağlığını geliştirmeye yönelik taahhüdünü daha da ileriye taşımıştır. Bu satın alma ile birlikte genişleyen ürün portföyü, üretim kapasitesi ve özverili ekibiyle Türkiye’deki kanatlı, ruminant ve evcil hayvan sektörüne hizmet etmeye devam etmektedir.

Daha fazla bilgi için www.msd-hayvan-sagligi.com adresini ziyaret edebilir veya Facebook , Instagram ve LinkedIn üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.