MSD Hayvan Sağlığı Dünya Kuduz Günü’nü Dünyanın En Riskli Bölgelerinde Kuduzla Savaşma Sözüne Vurgu Yaparak Anıyor.

MSD Hayvan Sağlığı, Mission Rabies ve Rabies Free Africa kuruluşlarıyla birlikte çalışarak, bu yıl Dünya Kuduz Günü’nde #ForThemForUs // #OnlarİçinBizimİçin temasıyla hem insan hem de köpeklerin hayatlarını korumaya kendini adamış kişileri ve organizasyonları destekliyor.

Dünyada her yıl %40’ı 15 yaş altındaki çocukların olduğu 59.000 kişinin kuduz nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Dünyada tahmini olarak 900 milyon köpek var, ancak büyük bir çoğunluğu (yaklaşık %75-85’i) ev hayvanı değil. Kuduzun en fazla görüldüğü alanlarda kuduzun önüne geçebilmek için köpeklerin en az %70’inin toplu olarak aşılanması gerekiyor. 20 yıldan uzun süredir, MSD Hayvan Sağlığı Afya Programı aracılığıyla kuduzun önlenmesi için çalışıyor. Bu kapsamda, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) “2030’a Kadar Sıfır Kuduz” hedefine ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla, üç milyondan fazla kuduz aşısını bağışladık.

MSD Hayvan Sağlığı, kuduzu yok etmede, aşılamanın kritik değerine dair farkındalığı yaymak için Mission Rabies ve Rabies Free Africa kuruluşlarıyla birlikte sürdürdüğü uzun soluklu ortaklığına devam etmekten gurur duyuyor. MSD Hayvan Sağlığı Afya programı ile, kuduz kontrolü için çalışan kuruluşlara destek veriyor.

MSD Hayvan Sağlığı Evcil Hayvan İş Birimi Müdürü Filiz Nasiri Işık, konuyla ilgili, “Kuduz, tıpkı çiçek hastalığı gibi, artık ölüme sebebiyet vermeyen, yenilmiş bir hastalık olarak algılanıyor. Her yıl 59 bin insanın kuduzdan öldüğü tahmin ediliyor ve bu vakaların %99’undan fazlası da köpek ısırığından kaynaklanıyor. Buna ek olarak ölümlerin %40’ı da 15 yaş ve altındaki çocuklar. Bunun bir sebebi de kuduzun sık görüldüğü alanlarda aşılama oranının ve hastalığa dair farkındalığın düşük olması. Kuduzu 2030 yılına kadar tamamen ortadan kaldırma hedefi doğrultusunda farkındalık çalışmalarımızın  yanı sıra kuduz aşılarımızı da bağışlıyoruz. Bu yıl, bağışladığımız aşı sayısı 3 milyonu aştı. “Daha Sağlıklı Hayvanlar İçin Bilim” vizyonu ile, bu bağış sayısına ulaşmış olmaktan dolayı gururluyuz,” diye konuştu.

Toplu aşılama programları da dahil olmak üzere, sürdürülebilir kuduzu önleme çabalarında ilerleme kaydetmek için insan, hayvan ve çevre sağlığı organizasyonlarının bir arada çalışması gerekiyor. Bu Tek Sağlık yaklaşımı sayesinde, lokal, bölgesel, ulusal ve global hayvan sağlığı savunucularını kamu sağlığını tehdit eden bu durumda ve hem insan hem de köpeklerin sağlığını korumada kritik bir rol oynuyorlar.

MSD Hayvan Sağlığı Hakkında

Dünyada önde gelen biyofarmasötik şirketi olan MSD bir asırdan uzun bir süredir, pek çok zorlu hastalıklara karşı ilaç ve aşı geliştirerek yaşam için keşfediyor. MSD Hayvan Sağlığı ise, Kenilworth, N.J., ABD merkezli Merck & Co., Inc. Şirketinin global hayvan sağlığı birimidir. MSD “Daha Sağlıklı Hayvanlar İçin Bilim®” vizyonu doğrultusunda hayvanları iyileştirmek ve daha sağlıklı olmalarını sağlamak üzere çalışmakta; veteriner hekimler, çiftçiler, evcil havyan sahipleri ve hükümetlere, veterinerlik ürünleri, aşılar ve sağlık yönetim çözümlerinin yanı sıra, dijital kimlik ve izleme ürünleri gibi hizmetlerden oluşan geniş bir portföyde hizmet sunmaktadır. Hayvanların sağlığını, refahını ve performansını korumayı ve geliştirmeyi amaçlayan MSD Hayvan Sağlığı, dinamik ve kapsamlı Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra modern ve küresel tedarik zincirine de büyük yatırımlar yapmaktadır. 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren şirketin ürünleri yaklaşık 150 pazarda satılmaktadır.

30 yıldan uzun bir süre boyunca, Türkiye’deki operasyonlarına devam eden MSD Hayvan Sağlığı, 2017 yılında Vilsan Veteriner İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi satın alarak hayvan sağlığını geliştirmeye yönelik taahhüdünü daha da ileriye taşımıştır. Bu satın alma ile birlikte genişleyen ürün portföyü, üretim kapasitesi ve özverili ekibiyle Türkiye’deki kanatlı, ruminant ve evcil hayvan sektörüne hizmet etmeye devam etmektedir. Daha fazla bilgi için www.msd-hayvan-sagligi.com adresini ziyaret edebilir veya Facebook , Instagram ve LinkedIn üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.