MSD Hayvan Sağlığı ve Rapid Genomics, Aşı Doğrulama Testleri için Özel bir Anlaşma İmzaladı

Anlaşma, 2019 Uluslararası Üretim ve Proses Expo (IPPE)’da Kanatlı Sektöründe Verilen İnovasyon Sözüne Bağlılığı Gösteriyor.

ATLANTA, GA, 12 Şubat, 2019 – MSD Hayvan Sağlığı Rapid Genomics şirketi ile işbirliği anlaşmasını duyurdu. Bu anlaşmayla MSD, Rapid Genomics’in aşı doğrulama aracı Viral Flex-Seq®’in özel kullanım hakkına sahip olacak. Bu araç MSD Hayvan Sağlığı’nın, Newcastle Disease (ND), Infectious Bursal Disease (IBD) ve Marek’s Disease (MD) gibi bulaşıcı üç kanatlı hastalığına karşı tek dozla uzun dönemli koruma sağlayan eşsiz Innovax®-ND-IBD aşısını da içeren Innovax aşı serisiyle birlikte kullanılacak. 

Bu işbirliği, 12-14 Şubat’ta Atlanta Georgia’da düzenlenen 2019 Uluslararası Üretim ve Proses Expo (IPPE)’da duyuruldu. 

MSD Hayvan Sağlığı Global Kanatlı Pazarlama Yönetici Direktörü Veteriner Hekim Taylor Barbosa, Ph.D., anlaşmayla ilgili, “Bu ortaklık MSD Hayvan Sağlığı’nın geniş ve eşsiz aşı ürün grubuyla, Rapid Genomics’in inovatif aşı doğrulama testlerini bir araya getirip, kanatlı sektöründe daha sağlıklı hayvanlara ulaşmak için, hastalık yönetimini en üst seviyeye çıkaracak ve geliştirecek,” açıklamasını yaptı ve ekledi: “Kanatlı sektörü geliştikçe, üretkenliği en üst seviyeye çıkarmak için, hastalık kontrolünü iyileştirmeye yönelik gittikçe artan bir ihtiyaç ortaya çıkıyor ve biz de müşterilerimize inovatif çözümleri ulaştırmak için sektörü büyütmeye kendimizi adadık.” 

Viral Flex-Seq®, kanatlıdaki aşı replikasyonunun varlığının teyidini çok hassas ve doğru sonuçlarla sağlar. Viral Flex-Seq®, özellikle Innovax aşılarının replikasyonunu tespit etmek ve bunları saha virüslerinden ayrıştırmak için gelişmiş bir genomik analiz olan Next Generation Sekanslama teknolojisini (NGS) kullanır.     

Anlaşma sonrasında yaptığı açıklamada Rapid Genomics CEO’su Veteriner Hekim Richard Currie, Ph.D., “Sektörde öncü bir kanatlı aşı şirketi olan MSD Hayvan Sağlığı ile ortaklık yaptığımız için gururluyuz,” dedi ve ekledi: “Bu ortaklık HVT vektör tespiti ve ilişkili patojen teşhisi için standart belirleyecek olan genomik testler alanında öncü olma misyonumuzu destekliyor.”