MSD Hayvan Sağlığı, Vilsan’ı Satın Alarak Türkiye’deki Ürün Portföyünü Genişletiyor

Amacımız Besi Hayvanı ve Evcil Hayvana Yönelik Gelişen Dijital Teknoloji Alanında Lider Bir Şirket Olmak

MSD Hayvan Sağlığı, (Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da Merck Hayvan .Sağlığı olarak bilinir) bugün Türkiye merkezli Vimar Grubu’nun bir bölümü olan Vilsan Veteriner İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi satın almak üzere bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Başlıca ruminant için olmak üzere geniş bir farmasötik ürün portöyüne ve bir imalat tesisine sahip olan Vilsan A.Ş., Türkiye’nin özel sektördeki en büyük hayvan sağlığı ürünleri üreticisidir.

MSD Türkiye’nin Hayvan Sağlığı Genel Müdürü Philippe Houffschmitt, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “MSD Hayvan Sağlığı portföyümüzü Vilsan Veteriner İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin ürünleriyle genişletip tamamlama olanağı bizi heyecanlandırıyor. Bu ürünler, bu büyüyen bölgedeki müşterilere yeni seçenekler sunacak ve değer katacak.”

Tarım ve hayvancılık sektörü, Avrupa’nın en yoğun nüfuslu ikinci ülkesi olan Türkiye’de ekonominin önemli dinamiklerden biridir. Proteine yönelik artan taleple beraber Türkiye, hayvansal üretim değeri konusunda güçlü bir büyüme gerçekleştiriyor.

“MSD Hayvan Sağlığı’na katılmaktan ve böylece hayvan sağlığını geliştirmeye yönelik 30 yıllık taahhüdümüzü daha da ileriye götürmekten büyük mutluluk duyuyoruz,” diyen Vilsan A.Ş.’nin CEO’su Burhan Hacı sözlerini şöyle sürdürüyor: “MSD’nin uzmanlığı, ticari erişimi ve dünya çapındaki ağı bizim portföyümüz ve üretim kapasitemizle birleştiğinde, bu bölgedeki üreticiler ve veteriner hekimlere hizmet için büyük bir fırsat oluşturmaktadır.”

Anlaşmanın koşulları açıklanmadı. Düzenleyici otoritenin değerlendirmelerine ve belirli kapanış koşullarına tabi olan anlaşmanın önümüzdeki aylarda sonuçlanması bekleniyor.